BRYNN ANDRE – HONEYMOON

Artiest info
Website
facebook
 

In 2010 lanceerde de in Williston, North Dakota geboren Amerikaanse popzangeres Brynn Andre uit Minneapolis, Minnesota haar naar zichzelf vernoemde debuutalbum met tien emotionele popliedjes die begeleid werden door haar eigen pianospel. Die plaat werd opgenomen in Nashville, Tennessee met de ongeëvenaarde Neilson Hubbard in de studio achter de knoppen als producer.

Een jaartje later volgde al een tweede album “Snowboots” met negen eigen composities die haar in de vakpers lovende vergelijkingen opleverden met de Franse popzangeresjes Françoise Hardy en France Gall maar ook met de pianospelende collega’s Tori Amos en Charlotte Martin. Vooral haar poëtische songteksten maakten al snel veel indruk op de muziekrecenserende pers.

Dit jaar komt Brynn Andre met een nieuwe soloplaat die de titel “Honeymoon” kreeg. We weten niet echt of dit ook iets te maken heeft met haar eigen bruiloft maar de elf zelfgecomponeerde nummers op deze plaat zijn in elk geval gerelateerd aan het universele thema van de liefde. Dat geldt zeker al voor de eerste catchy single “Good Time” (zie video) die onlangs werd gelanceerd.

Dertien jaar na haar debuut als popsterretje zijn de songteksten nu toch meer diepgaand en ernstiger geworden, vertrekkend van het standpunt van een getrouwde vrouw van eind jaren twintig die zich afvraagt wat er allemaal kan of zal volgen in het leven na haar huwelijk. Het in de ‘Library Recording Studio’ in Minneapolis opgenomen album “Honeymoon” werd deze keer gearrangeerd en geproducet door Matt Patrick die een modernere en rijkere popsound aan de nummers heeft toegevoegd.

Dat is ondermeer het geval voor de albumopenende titeltrack, een zachte popballad die de luisteraar meteen zal laten kennismaken met het verzorgde muzikale werk van Brynn Andre, net als bij het daaropvolgende nummer “Celebrity” en de lieflijk gebrachte ballads “Sad”, “Fertile Ground” en “Even Love”. Voor de hitlijsten geprepareerde nummers als “Reliable Man”, “Canyon Heart”, “Bambi” en “Trailblazing” zullen in de nabije toekomst moeten helpen bewijzen dat er nog een plaatsje vrij is voor Brynn Andre in de overbevolkte wereld van de op hitparades mikkende popmuziek. Time will tell!

(valsam)